Astroloji Yolculuğu Akademisi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Astroloji olasılık hesaplamalarına dayanan, gebelik süreci başladığı andan itibaren gezegenlerin etkilerin de olduğumuzu öngören ve yüz yıllardır bilinen ve daha huzurlu bir hayat yaşamamızı sağlamak adına yön vermek için uygulanan bir bilimdir. Ve kendine göre kadim bilgileri ve felsefesi vardır. Bu ilimin kökleri İdris Nebiye hatta Nuh peygamber dönemine kadar dayanıyor. Yüce rabbimiz yeri ve göğü muhteşem bir altın oran ile yaratmış olduğunu vurguluyor. Bu kadar uyum varken ve bu uyumun parçası iken astrolojiye inanmıyorum demek biraz uyumun farkında olmamaktır. Çünkü astroloji bizim bu ahenkli uyumun parçası olduğumuzu açıklar. İşte bu farkındalık içeren tüm açıklamalar astrolojinin felsefesini oluştururken, Sümerlerden günümüze, gözlemler ve tecrübelerle aktarılan bilgilerde kadim bilgileri oluşturur. Ve bu kadim ilim insanlığa her daim yardımcı olmuştur. Keldani’lerin not etmeye başladığı. 6500 yıldır benzer olgular kayıt altına alındığı, Carl Gustav Jung’un ‘Benzerlikler Yasası’ olarak adlandırdığı, astroloji biliminin temel verilerini oluşturulmuştur. Keza; Bu topraklardaki kadim uygarlıklar bu ilim üzerine nice eserler üretmişlerdir.

Astrolojinin yıllarca fal olarak görülmesi gibi cahillik ötesi duruma gelince; eğitimsiz insanlar tarafından ele alınan ve dile dolanan Fal ve falcılık kutsal kitabımızda haram kılınmıştır. Zaten astroloji gaybı haber vermez. Astroloji gelecekten haber vermez, sadece rabbimizin sunduğu altın oranın olduğunu, haritanızda ki hiçbir açı ve konum tesadüf olmadığını ortaya koyar. Bu açılar değişmez. Herkesin de bu oranın bir parçasını oluşturduğunu öğretir.

Ve zaten Hz. Kuranı kerim azimüşşan’da da gezgenlerin konumlarına ve bu altın orana vurgu yapmaktadır.

  • Doğum haritasının içeriği ve neleri anlam ifade ettiği hakkında küçük bir bilgi istesek sizden;

Doğum haritası 12 evden oluşur her bir evin anlamı varıdır. Güneşin bulunduğu ev bizim burcumuzu verir.12 burcun ayrı ayrı özelliği, hayat yolunda kişiye kattıkları vardır. Ve 12 evde yerleşmiş olan her bir gezgenin konumu, diğer evlerdeki gezegenlere yaptığı açı ve bulunduğu evdeki dereceye göre, esması, duası vardır. Doğum haritanızdaki 12 ev ve gezegenleri konumların dönemleri incelendiğinde; fırsat alanlarını, olabilecek hastalıkları, şanslı zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları ve gecikmeleri astroloji sayesinde görürüz. Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız sizin iradeniz içindedir. Cüz-i İrade dediğimiz İnsanın sınırlı iradesidir. Ama rabbimiz doğarken doğum haritanız ile kısmet ve rızık sınırlarınızı belirlemiştir. Yani haritanız kader yolunuzdur. . Ve kişinin haritasındaki bu temsiliyet açılarla birleşerek olumlu ya da olumsuz olarak hayatımıza yansıma yapabilir. Bu yüzden doğum öncesi tutulmalar dahil olmak üzere gezegenlerinde etkisi yapılan çalışmalarda bilinmektedir. Haritanızda güçlü zayıf yönleriniz, eğilimleriniz, zaaflarınız, evlilik ve çocuk sayınız, mali durumunuz, meslek seçimleriniz, cinsel tercihleriniz haritanızdaki gezegenlerin konum ve açılarından öngörülebilir. Tüm baskın ve eksik esmalarımızı doğum haritanızda görebilirsiniz. Transit etkiler ile hangi esmalar, nitelikler ve elementler bizde eksik veya fazla, kişi bunları doğru mu yoksa yanlış mı kullanılıyor, kişinin yaşam amacı ne; bunlar ortaya çıkar. Seri katillerin, eşcinsellerin, diktatörlerin haritaları birbirine benzerliği tesadüfi bir durumun astrolojide olmadığını, astrolojiyi ve gezegenlerin etkisini açıklar. Ülkelerin ve ticari kuruluşlarında haritaları vardır. Ve biz bu haritalar üzerinden yıllık analiz yorumları yaparız.

Ve kader, bizim çabalarımız ve gittiğimiz yönlerimizdir. Esma-ül Hüsna enerjisi ile şifalama tam bu nokta da karşımıza çıkar. Yüce rabbim yarattığı hiçbir kulundan elini çekmesi mümkün olabilir mi? Rabbimizin güzel sıfatlarını üzerimize korumak için aracı kılmıştır. Yaşadığımız zorlukları da ve güzel sıfatları ile aşabiliriz. Ve muhteşem eseri insanın çabasını görmek istemektedir

Doğum Haritasını bilmenin önemli olduğunu, YOL HARİTASI benzetmenizle vurguluyorsunuz, astrolojiyi bilmek adına neler yapılabilir?

Astroloji pek çok bilimi içinde barındırır. Basta psikoloji olmak üzere insanın matematiksel ihtimaller arasında kendini dönüştürme adına davranış bilimlerini kapsayan pek çok bilimle iç içe çalışır. Ben hep diyorum herkes astrolojiyi öğrenmeli, bundan dolayı ben temel seviye eğitimlerimde pratik esaslı harita okuma üzerine eğitim veriyorum. Farkındalık başlayan ve sorgulamaya başlayan birey mutlaka eğitim almaya başlıyor. Ya da haritasını doğru ve tecrübeli birine yorumlatıyor. Ben Karma ve Tasavvuf Astroloji ağırlıklı olarak eğitim vermekte ve danışmanlık vermekteyim. İlk Derslerimde de sorgulamaları canlı tutarım, Siz neden buradasınız ve neler sizi buraya itti ilk ders ödev sorumuzdur. Siz ya da ben, bizler tekrarlayan sıkıntılar, iflaslar, aynı enerjiye sahip insanlarla sorunlar ve bunlar gibi farklı bir şeyler yaşıyoruz. Ama bunu hangi enerji düzeyindeki bireylerle yaşıyoruz. Eğer eril düzeyinizde sorun varsa yani Güneş ve Satürn harita da sorunluysa, sizler mutlaka erkeklerle yani babanız, abiniz patronunuz ya da oğlunuz ile sorunlar yaşarsınız.

  • Yukarı da Ülkelerin haritası olduğundan bahsettiniz, ülkemiz ve 2021 için neler söylemek isterisiniz?

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin astrolojik haritası, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ettiği an esas alınarak 29 Ekim 1923 saat 20:30 Ankara’ya göre çıkartılır.  Ülkemizin haritasında Güneş Akrep burcundadır. Sadece Güneş değil, aynı zamanda Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin de Akrep burcunda yerleşmiştir. Akrep burcu, dönüşüm ve derin, tutkulu bir burçtur.  3 gezegenin burada olması Türkiye’nin küllerinden doğmasını, halkının vatan toprağı için hiç korkmadan cesurca hayatını ortaya koyabilmesinde anlatıyor. Ülkeler astrolojisinde 5. Evde olan Akrep burcu yerleşimi aslında yine ülkemizin, hem genç  nüfus yoğunluğumuzu, eğlenceleri çok sevdiğimizi, çocuklarla ilgili bayramı olan tek ülke olmamamızı ve onlara olan düşkünlüğümüzü de anlatıyor. Ülkemizin haritasında yükselen burcu Yengeç; Vatan sevgimiz, aile yapımızın bağlılığı, misafirperverlik, hoşgörü, anaçlık, sahiplenme, gelenekler, eve ve aileye düşkün olmamamız dan kaynaklıdır.  Yükselen burcun yöneticisi Ay, ve Ay 12. Evde olması kadınlarımızın yaşadığı durumları ve zorlukları da anlatmakta, kadının adının bir türlü var olamaması; Ay’ın İkizler burcunda oluşu 12. ev gibi gözükmeyen, dışa kapalı bir alanda hatta ölüm evi dediğimiz alanda kalınca, bu sözel yetenekler rahatça açığa çıkamıyor. Ondan dolaysıyla da kadın hakları konusunda tam yol alınamıyor.

Aslında tüm haritadan bahsetmek mümkün ama ana başlıklarıyla bizi bize anlatan bir Ülke haritamız var.

  • Uzun zamandır sizi takip ediyorum ve Covid19 salgını dahil ay ay yazdıklarınızı yaşıyoruz, özellikle finansal anlamda isabetli öngörülerinizle bir marka haline geldiniz. 2021’den biraz söz etmemiz mümkün mü?

Türkiye için de şu anda içinde bulunduğumuz zorlayıcı dönüşüm süreci en azından 2023’lere kadar gidiyor. 2020 yılı Türkiye için bir “krizlerle dönüşüm ve yeniden doğuş için geçiş” dönemi olacak adeta. 15 Ocak 2021 tarihinde itibaren, Covid-19 biraz daha çözümlenmiş ve ilaç yönünden desteklenirmiş olacaktır. Ama bu durum 2021 yaz aylarına kadar devam edebilir. 2020 ve 2021 yılında ikizler ve Yay burçlarında gerçekleşecek tutulmalar ve aralık ayında Boğa burcunda gerçekleşecek olan tutulma ile, hem finansal, hem hukuk ve eğitim konularının ön planda olacağını belirtirim. Ve Türkiye’nin laiklik kavramının önemini daha iyi anlayacağı bir döneme doğru daha hızlı ilerleyeceğinde söylemekte fayda var.  Türkiye’nin bölgesel güç olarak hızlı bir şekilde bölgesinde önem kazanacağını etkinleşeceğini bize anlatmaktadır. Finansal astroloji ile ilgili açıklamaları haftalık yapıyorum ama genel anlamda küresel bir kriz söz konusu diyebilirim. Ve ekonomik anlamda krizlerin büyüyebileceğinden dolayı çok daha sıkı bir ekonomik politikaların ardı ardına izleyeceğimiz, değişimi göstermekte olduğumuzu da vurguluyor. Bu tarihlerde Türkiye’nin, içinde bulunduğu bölgede çok daha fazla önem kazanmaya başlayacağına şahit olacağız. 2020 ve 2021 yılında, haritamızın Mars, Satürn, Plüton’u sert açılar alıyor olacağından, Uranüs’ün boğa sürecindeki finansal değerlerin değişimi, Satürn ve Jüpiter’in Kova döngüsü toplumsal anlamada içsel gerginlikleri tırmanabilir; Özellikle,2021 yılı yaz aylarında depremler oluşması riskini de taşıyor.

Sizin Astrolojiyle ilgi duymanız ne zaman başladı.?

Tekâmül yolcusu olduğum bu hayatta, iki seçeneğiniz vardır. Yaşadığınız olaylar karşısında ya isyan ya da tevekkül edersiniz. Tevekkül sürecinde, kendimi arayış ve neden ben dediğim anlar, farkındalığımın artığı sorgulamalar oldu. O dönemlerimde, kendimi astroloji, astroloji ile şifa, esmalar ve astroloji, esmalar ile şifa eğitimlerinin içinde buldum. Çünkü astroloji nefsi anlatır. Nefsini bilen rabbini bilir. marifetullaha yani Allah’ı bilmeye kapı açar. Nefsini bilen Rabbini bilir. Astrolojinin ana teması ve başı kendini yani potansiyellerini bilmek ve gerçekliğin de ki sonunda ise Rabbinin razı görmesi adına bilinçli adımlar atar. Bu bağlamda tüm eğitimlerim de danışmanlığımda haritaların şifalanması için verdiğim çalışmalarla, şifa dağıtmanın huzuru bana güç kattığını fark ettim.

Bu röportaj okuyucuya ulaştırılırken; ibni Arabi hz’lerine ait kitapların öğretisi ve Tasavvuf kitaplarımızda bulunan kavramlar, kendi danışmanlık ve eğitim tecrübelerimizden faydalanılarak cevaplar verilmiştir. Yazının her hakkı Astroloji Yolculuğu Akademisin de saklıdır. Kaynak gösterilerek dahi içerik kullanılamaz.

Astroloji Yolculuğu Akademisi
Tüm düşleriniz gerçek olsun…
Web Sitesi: https://astrolojiyolculugu.com
Facebook: https://astrolojiyolculugu.com/facebook
Instagram: https://astrolojiyolculugu.com/instagram
Youtube: https://astrolojiyolculugu.com/youtube
Uygulama: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.astrolojiyolculugu.yorumyol

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!